НачалоSEO маркетинг

seo маркетинг

[

Какво е seo маркетинг?

Оптимизацията за търсачки (SEO) е процесът на подобряване на външния вид на страниците на вашия уебсайт и позиционирането им в резултатите от органичното търсене с помощта на специфични тактики и инструменти. Органичното търсене се отнася до резултатите от търсачката, които са естествено генерирани и не могат да бъдат повлияни от платена реклама. В днешно време SEO е важна част от всеки уебсайт поради причината, че е най-важният начин за хората да открият и получат достъп до вашето онлайн съдържание. Подобряването на класирането на уебсайта в търсачките (като Google) увеличава броя и уместността на посетителите на вашия уебсайт.

Процесът на SEO се свежда до проучване, изготвяне на стратегия, изграждане на съдържание и връзки, оптимизиране на страницата и следене на резултатите. Този трудоемък процес изисква време, умения и отдаденост. Това включва избор на правилните ключови думи за вашия уебсайт и включването им в заглавията на страниците, мета описанията, ключовите фрази, метатаговете, изображенията и т.н.

%

от целия трафик на даден уебсайт се придобива чрез органично търсене

%

от хората игнорират платените реклами, като се фокусират върху резултатите от органичното търсене

%

от онлайн преживяванията започват с търсачка, начело с Google

* Според изследания на BrightEdge, Infolinks, Forrester.

Какви са ползите?

Добрата SEO стратегия може да повлияе на бизнеса по много начини. Първото предимство е увеличаването на трафика и ангажираността на вашия уебсайт, което също подобрява разпознаваемостта на марката. Гарантирането, че вашият уебсайт има най-добрата SEO стратегия, също подобрява потребителското изживяване, като ви помага да оставите трайно впечатление в правилната аудитория. По-високото класиране в търсачките създава подразбиращо се доверие и надеждност сред посетителите.

SEO също така предоставя проследими и количествено измерими резултати, което ви дава нови възможности и пътища за приходи. Това е рентабилна маркетингова стратегия, тъй като е насочена към клиенти, които активно търсят вашите продукти или услуги. За разлика от платените реклами, след като сте направили първоначална инвестиция, няма да се налага да плащате текущи такси за трафика, който привличате.

%

от маркетолозите отчитат SEO за по-ефективен от платените реклами

%

от хората, които са използвали SEO стратегия, споделят, че това е имало положителен ефект върху бизнеса им

%

от целия трафик към онлайн магазините идва от органичното търсене на Google

* Според изследания на Databox, Safari Digital, Statista.

разгледайте нашите цени и пакети