реклама за теб и твоя бизнес

sem маркетинг

[

Какво е sem маркетинг?

Маркетингът чрез търсачки (SEM) е вид интернет маркетинг, който използва набор от инструменти, за да увеличи видимостта на уебсайта и осведомеността за марката чрез търсачките. Той привлича трафик към вашия уебсайт и увеличава продажбите ви чрез закупуване на реклами в търсачки като Google, Yahoo или Bing. Основната помощ на търсачките е да осигурят точно това, което хората търсят, така че SEM подпомага бизнеса, като въздейства върху търсачките да показват техните реклами на търсещите.

Процесът включва определяне на вашата целева аудитория и поставяне на конкретни цели. Следващата стъпка е оптимизиране на съдържанието на сайта, избор на правилните ключови думи и тяхното подреждане. След това създаваме завладяващи реклами, които насочват трафика към уебсайта и измерват успеха на кампаниите.

%

от марките в световен мащаб харчат пари за реклами в платформата на Google Ads

%

от хората споделят, че платените реклами улесняват намирането на информацията, която търсят

%

от кликвания на страницата с резултати от търсенето са върху първите 3 платени реклами

* Според изследания на State of PPC, Clutch.io, WordStream.

Какви са ползите?

Маркетингът в търсачките е един от най-мощните инструменти за онлайн присъствието на вашата марка. Това е рентабилен начин да увеличите трафика и да подобрите реализациите на уебсайта си без минимална инвестиция. SEM може да ви даде бързи резултати, тъй като използва краткосрочна стратегия, осигуряваща бърза видимост за вашата марка. Платените реклами при търсене допринасят за високата информираност за марката и ви дават възможност да насочвате към хора въз основа на тяхното местоположение.

Едно от най-големите предимства на SEM е, че всяко действие на вашата кампания на място може да бъде измерено. По този начин можете да разгледате подробно какво работи и как да оптимизирате бюджети и кампании в отговор на реални бизнес цели. Този вид маркетинг ви позволява да направите и така нареченото пренасочване или ремаркетинг. Можете да се свържете отново с потребителите, които преди това са посетили вашия уебсайт и са закупили вашите продукти или услуги.

%

от всички потребители в интернет могат да бъдат достигнати чрез платформата на Google Ads

%

от марките споделят, че рекламите с плащане на клик са основен двигател за техния бизнес

%

е средната възвращаемост за всеки похарчен долар, използван за Google реклами

* Според изследания на SEMrush, State of PPC, Google Economic Impact Report.

разгледайте нашите цени и пакети