уебсайт за теб и твоя бизнес

изработка на уебсайт

[

Етапи

какви са етапите в процеса на разработка на уебсайт?

В днешно време интернет и дигиталните технологии оказват огромно влияние върху начина, по който живеем и работим. Ако притежавате бизнес или сте фрийлансър, художник, лекар, DJ, козметик, адвокат, механик или основател на неправителствена организация, уебсайтът е задължителен в съвременния свързан свят. Това е средство номер едно на маркетинга, което можете да притежавате.

Уебсайтът на всеки клиент трябва да е уникален и ние следваме определен път, за да завършим успешно всеки проект. Процесът на разработка на сайт обикновено може да бъде разделен на 5 етапа:

1. Проучване и анализ

Първата стъпка е определяне на целите на вашия проект. Това включва уточняване на целта и визията на уебсайта, неговата целева аудитория, бъдещо съдържание и потенциална конкуренция.

2. Планиране и стратегия

Следващата стъпка е да се обсъдят всички детайли за бъдещия сайт. Тук ние уточняваме структурата на съдържанието и техническите функционалности, както и определяме обхвата на проекта.

3. Съдържание и дизайн

Третият етап е представяне на вашата марка и финализиране на визията на сайта с помощта на нашите дизайнери и копирайтъри. За тази стъпка се вземат предвид всички горепосочени фактори.

%

от хората предпочитат разглеждането на „красиви и добре разработени“ сайтове, отколкото обикновени

%

от първите впечатления за един уебсайт са свързани с неговия дизайн

%

от потребителите са привлечени от цвета на уебсайта повече от всеки друг визуален елемент

* Според изследания на Adobe, Research Gate, PR Newswire.

4. ТЕСТВАНЕ И ОДОБРЕНИЕ

Четвъртият етап е да се гарантира пълното изпълнение на всички изискванията от клиента след завършване на уеб проекта. В тази фаза се извършват различни видове тестване и оптимизиране на функционалността и производителността на уебсайта. Когато сме сигурни, че сайтът работи безпроблемно с правилното функциониране и липсата на каквито и да било грешки, можем да преминем към последната стъпка.

5. публикуване И ПОДДРЪЖКА

Последната стъпка е публикуването на уебсайта, но работата по проекта не свършва тук. Поддръжката на уебсайта, която включва общи актуализации, добавяне или редактиране на функции, коригиране на грешки и т.н., е силно препоръчителна. Значението на поддръжката като последен етап е да подпомогне проекта във времето и да ви помогне да поддържате конкурентно предимство.

видове

Какви уебсайтове предлагаме?

Какъв тип уебсайт е подходящ за вас и вашия бизнес? Отговорът зависи от това какви са основните ви дейности, какви са целите ви и какво искате да спечелите от вашето уеб присъствие. Ние предлагаме създаването на сайтове от всякакво естество, всеки от който отговаря на различни нужди, съдържа различни инструменти и функции, които постигат индивидуални цели и удоволетворяват всякакви потребности. Ето и основните видове сайтове, от които може да изберете:

портфолио

Този тип уебсайт е идеален за креативни професионалисти като художници, писатели, фотографи, диджеи, модели, фрийлансъри, производители на мебели. Това е творческо място, където можете да подчертаете специфични набори от умения, услуги, оферти и примери за предишна работа.

онлайн магазин

Със сайт за електронна търговия можете да продавате своите продукти и услуги онлайн. Тези сайтове обикновено включват функции като продуктови секции, количка за пазаруване и плащане. Това е страхотен инструмент да развиете вече съществуващия си бизнес или да изградите изцяло нов.

бизнес

Бизнес уебсайтът е онлайн присъствие за вашата компания, продукти, услуги, служители и култура. Подходящ е за ресторанти, хотели, счетоводни фирми, доставчици на услуги, агенции, адвокатски кантори и др. Бизнес уебсайтът може да съдържа магазин, но също така не е задължително да продава директно.

блог

Уебсайтовете с блогове обикновено предлагат материали за четене под формата на статии и изображения по конкретна тема. Тези уебсайтове могат да имат и други функции като продажба на продукти или рекламно пространство, което се превръща в източник на доходи.

образование

Тези уебсайтове дават информация за образователни институции като училища, колежи или университети. Образователните сайтове могат също да представляват платформа, предлагаща онлайн курсове и материали на посетителите.

развлечение

Този тип уебсайт има предимно развлекателни цели със забавно и интересно съдържание. Развлекателните сайтове имат за цел да печелят пари чрез показване на реклами на страниците, които се отплащат според броя на посетителите на уебсайта.

медия

Въпреки че медийните уебсайтове попадат в категорията на развлекателните уебсайтове, те са фокусирани върху журналистиката. Обикновено медийните сайтове включват новинарски истории или други репортажи и могат да бъдат дигитализирани вестници, списания или телевизионни канали.

нестопанска цел

Уебсайтовете на организации с нестопанска цел предоставят информация за благотворителност, както и начин, по който хората да даряват. Ако притежавате или обмисляте да създадете НПО, тогава създаването на уебсайт за вашата организация е важна стъпка. Това е чудесен начин да осигурите легитимност, да популяризирате проекти, да достигнете до повече хора и да насърчите даренията.

събитие

Уебсайтовете за събития станаха изключително популярни в днешно време. Те ви позволяват да показвате подробна информация за вашето събитие като графици, предложения за транспорт, карти, резервации на билети. Това е особено полезно за сватби, концерти, представления, конференции и виртуални събития.

основа

каква е основата в процеса на създаване на уебсайт?

→ Концепция и решителност

Първото нещо в процеса на създаване на уебсайт е дефинирането на целите и задачите. Какъв вид ще бъде вашият уебсайт и какви ще бъдат неговите функции? Отговорът на този въпрос е важен, за да решите какви инструменти и функции ще ви бъдат от полза. Друг важен въпрос е: Къде виждате себе си и бизнеса си след няколко години? Най-важното нещо в процеса за нас е да обсъдим всички тези въпроси с вас и да сме наясно с всичко, което искате и имате нужда.

→ ХОСТИНГ И ДОМЕЙН

Хостингът и домейнът са следващото необходимо нещо за създаването на уебсайт. URL адресът, който хората въвеждат в адресната лента на уеб браузъра за достъп до вашия сайт, е името на домейна. Нашият екип ще Ви предложи най-подходящите налични имена на домейни и заедно с Вас ще изберем кое Ви подхожда най-добре. Хостингът е домът на вашия уебсайт. Това е мястото за съхранение, където се поставят файловете със съдържание на сайта ви. Хостингът носи отговорността всеки път, когато някой въведе името на домейна ви, да изпрати съдържанието на посетителя.

→ съдържание

Съдържанието е текстовата и визуалната част от потребителското изживяване. Доброто съдържание на уебсайта е много важно за успешното представяне. То държи посетителите ангажирани и заинтересовани, което е една от основните цели на сайта. Има два варианта за набавяне на съдържание:

клиентът го предоставя

Можете да ни предоставите информацията, която искате вашият уебсайт да има. Ако имате готови идеи, написани текстове и избрани изображения можем да ги използваме за вашата уеб изява.

ние го създаваме

Нашият екип може да свърши тази работа вместо вас, като създаде висококачествен текст и изображения. Нашите копирайтъри ще напишат съдържанието на уебсайта в съответствие с вашите искания и нужди.

→ ssl сертификат

Защо е толкова важно вашият уебсайт да има SSL сертификат? Този сертификат защитава данните, които се предават между сървъра и браузъра. Той гарантира на посетителите, че вашият сайт е проверен, че е защитен от хакери и цялата поверителна информация е криптирана. Наличието на SSL сертификат ще направи вашия сайт като HTTPS, ще подобри вашето SEO класиране и ще защити вашия сайт от предупреждението на Google „Връзката ви не е частна“.

и още

какви други услуги предлагаме?

Нашият екип се стреми да създаде оптимално потребителско изживяване за вас и вашите потребители. Когато хората разглеждат уебсайт, те очакват лесна за използване навигация, атрактивен дизайн и подходящо съдържание. Предлагаме ви различни функции и услуги, за да притежавате невероятен сайт, който да привлечете вниманието на вашата публика. Можете да избирате от различни видове маркетингови услуги и допълнения.

→ маркетинг услуги

Инвестирането в дигитален маркетинг се превърна в норма за успешен бизнес. Този нов метод на маркетинг може да донесе много възможности и растеж на вашия уебсайт. Дигиталният маркетинг има големи предимства пред традиционния. Той е по-достъпен, дава бързи резултати, има по-добра възвръщаемост на инвестицията. Това е начин за изграждане на взаимоотношения с клиентите ви чрез насочване към идеалната ви аудитория. Освен това можете да се състезавате с много по-големи конкуренти.

маркетинг в социалните мрежи

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

имейл маркетинг

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

оптимизация за търсачки (SEO)

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

маркетинг за търсачки (SEM)

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

маркетинг на съдържанието

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

→ основни функции

Няма точно дефинирана схема, но има няколко основни функции и области на съдържание, които трябва да включите, за да превърнете уебсайта си в ефективен маркетингов инструмент. Всичко зависи от вида на уебсайта, както и от това какви са неговите цели и задачи. Тук ви представяме основните функции, които повечето сайтове трябва да съдържат.

лого

Логото е ключова част от вашето онлайн присъствие. Ясно проектираното лого, подходящо за вашата сфера на работа, помага за изграждането на доверие и силно впечатление у вашата аудитория.

блог

Едно от най-динамичните съдържания във вашия сайт е страницата на блога. Това е мястото, където предоставяте ангажиращо съдържание за продуктите и услугите. Това е идеален начин да привлечете трафик и внимание.

портфолио

Портфолиото е галерия, която представя и описва ваши минали проекти. Този инструмент ще изгради доверие във вашите клиенти и ще ги насърчи да работят с вас в бъдеще.

captcha

CAPTCHA защитава вашия уебсайт от ботове, спамери и злонамерен софтуер. Той генерира тестове, които само хора могат да преминат, като по този начин гарантира, че само истински посетители могат да достигнат до вас.

призив на действие

Бутоните с призив за действие (CTA) насърчават поведението на посетителите. CTA фразите ги стимулират да попълнят формуляр за контакт, да се регистрират за вашия бюлетин, да създадат данни за вход или да прочетат публикация в блог.

карта

Карта, която показва адреса на вашия магазин или офис е много полезна за потенциалните клиенти. Разглеждането на карта, а не просто адрес, улеснява посетителите да ви намерят.

препоръки

Отзивите са чудесен начин да спечелите доверие и да гарантирате бъдещи продажби. Клиентът иска да е сигурен, че можете да изпълните това, което обещавате, преди да направи каквито и да е покупки. Препоръките ви помагат да убедите потенциален купувач, че вашите продукти или услуги си заслужават.

live чат

Колкото повече възможности за комуникация има посетителят, толкова по-добре. Знаете ли, че 75% от клиентите очакват помощ онлайн в рамките на 5 минути? Бързината и удобството е ключът към успеха на всеки бизнес.

контактна форма

Формата за контакт е друг основен елемент за вашия сайт. Той събира информация за лицето, като същевременно му дава възможност да ви оставя съобщения или запитвания. Много по-удобно е, отколкото да изпращането на имейл.

социални мрежи

Вашата онлайн ангажираност не трябва да се ограничава само до вашия уебсайт. Силно присъствие в социалните мрежи е силно препоръчително за всеки онлайн бизнес. Връзките към акаунти в Insagram, Facebook, Twitter и т.н. улесняват вашите посетители да ви следват.

qr code

QR кодовете набират все повече популярност и имат много предимства. Те предизвикват вълнение, насърчават потенциалните клиенти да направят покупка, допринасят за SEM и SEO маркетинга. Те са полезни при призиви за действие и ефективни при генериране на потенциални клиенти.

и други…

Има много други функции, които един уебсайт може да има. Стремим се да изпълним всички желания на нашите клиенти. Чувствайте се свободни да споделите вашите идеи и да ни изпратите вашите въпроси във формата по-долу.