Uncategorized

Допълнителни услуги

5

scroll

януари 18, 2024

Примерен вариант как протича сватбеното тържество

Приветстване на гостите

Приветстване на гостите

Преди да влязат в ресторанта, гостите ще бъдат посрещнати с така нашумялото „уелкъм дринк“. Аз силно препоръчвам тази стъпка, тъй като след приключването на церемониите в ритуалната зала и черквата, младото семейство отива на кратка фотосесия, траеща около час. Докато чакат, гостите ще бъдат доволни, наслаждавайки се на питие в ресторанта.

Изнесен ритуал

Изнесен ритуал

???????????? ????? ??????????? ?????????????? ?????? ???????? ?????????? ??????????  ?????  ??? ????  ????? ?????? ??? ??

Снимки с гости и приемане на поздраления

Снимки с гости и приемане на поздраления

???????????? ????? ??????????? ?????????????? ?????? ???????? ?????????? ??????????  ?????  ??? ????  ????? ?????? ??? ??

Влизане в ресторанта

Влизане в ресторанта

Влизането на младоженците и техните кумове в ресторанта е един от най-тържествените моменти в сватбения ден. Те влизат последни, след като всички гости вече са се настанили. Минават по бяло платно, посипано с цветя, а гостите посрещат младото семейство на крака с бурни аплодисменти под.звуците.на Менделсон.

Захранване

Захранване

Тържеството започва с първия ритуал – захранването. Младоженците се посрещат от свекървата, която ги захранва с питка, мед и сол и тъщата, която ѝ асистира, държейки питката. По желание на младото семейство захранването може да се направи и от тъщата. Традицията повелява първият залък да бъде със сол и поднесен на младоженеца, а вторият с мед – символ на сладките и солените мигове в живота. Първо се захранват младоженците, а след това и кумовете, но само с питка и мед. В някои случаи и самите майки на двамата млади могат да бъдат захранени, защото по традиция, за да върви всичко по мед и масло, устите на свекървата и тъщата трябва да.бъдат.„запушени“.

Наздравица

Наздравица

Идва ред и на сватбената наздравица. Персоналът в ресторанта поднася чаши шампанско за първия тост на младото семейство с кумовете. Вярва се, че който първи изпие шампанското си, той ще командва в къщата, а колкото капки останат на дъното на чашата, толкова сълзи ще има в семейството. Следва и въпросът на диджея „Куме, какво е виното?“, а кумът отговаря „Горчиво!“, при което младоженците трябва да го подсладят.с.целувка.

Ритане на менче

Ритане на менче

След целувката булката рита менчето, за да се види каква ще бъде първата им рожба. В зависимост от това какъв цвят цвете ще излезе, такъв ще бъде и полът – бял за момче и червен за момиче. Така ритуалът по посрещането приключва и младото семейство се настанява заедно със своите кумове на младоженската маса, като се прави 10-минутна почивка, придружена с фонова музика.

Реч на кума

Реч на кума

Следва речта на кума, с която той дава началото на голямата веселба. Като една от най-важните фигури той първи отправя своите пожелания към двойката, често разказва забавна история, свързана с младото семейство и завършва с наздравица. Има вариант и речта да се проведе по-късно поради притеснението на кума или желанието на младоженците.

Първи сватбен танц

Първи сватбен танц

Двамата влюбени откриват дансинга с любима тяхна песен, носеща приятни спомени. За избора на една от най-емоционалните и запомнящи се мелодии във Вашия живот може да се консултирате с мен на някоя от нашите срещи. След като приключи първият семеен танц, следва кумовете и родителите да се присъединят.

 

 

Танц на родители/кумове

Танц на родители/кумове

???????????? ????? ??????????? ?????????????? ?????? ???????? ?????????? ??????????  ?????  ??? ????  ????? ?????? ??? ??

Първо сватбено хоро

Първо сватбено хоро

Всички гости биват поканени за право хоро, поведено от булката. След приключването на хорàта се пуска музика, която е уточнена предварително с младото семейство или е по избор на диджея.

 

 

Ритуал кумова ръченица

Ритуал кумова ръченица

Следва не толкова известният ритуал „Кумова ръченица“, който напоследък се прави все по-рядко, но пък винаги е придружен с много смях и емоции. Кумовете трябва да откупят дарове и да надиграят тацьорите. Пред младоженската маса излизат момиче и момче, чиято задача е да съберат колкото се може повече пари за младоженците. Те танцуват с пиле и погача (или торта, баница) в ръце, а целта на кумовете е да ги надиграят и да вземат своите дарове.

Разчупване на сватбената пита

Разчупване на сватбената пита

Най-често разчупването на сватбената пита се изпълнява по средата на сватбата – малко преди сервирането на основното ястие с цел погачата да бъде раздадена на гостите. Младоженците застават на средата на дансинга гръб в гръб с протегнати нагоре ръце. Това трябва да е първият и последен път, в който застават с гръб един към друг. Кумът им подава питката и те я разчупват над главите си. По традиция, който отчупи по-голямо парче от питката, той ще носи парите в къщи. След ритуала веселбата продължава.

Кумско хоро

Кумско хоро

След приключването вечерята идва ред отново на танците. Това хоро се повежда от кума под звуците на песента „Пий, куме, пий“. На този етап би било подходящо да се направи някаква изненада или игра, подготвена от младоженците или приятели.

 

 

Букет

Букет

Време е и да се определи коя ще бъде следващата късметлийка, която ще се омъжи. Булката излиза на дансинга със своя букет и всички неомъжени дами се приканват да се подредят в единия край на дансинга. Без да поглежда, тя хвърля букета зад себе си. Вярва се, че жената, която го хване, ще бъде следващата булка.

Жартиер

Жартиер

На дансинга се канят всички ергени и под звуците на песента „You can leave your hat on“ или „Mission Impossible“ младоженецът трябва да свали жартиера със зъби от крака на булката. Подобно на булката, младоженецът застава с гръб на ергените и хвърля назад жартиера. Поверието е, че който го хване, ще се ожени пръв. По желание на младоженците свалянето на жартиера може да се избегне и диджеят да обяви, че младоженецът го е свалил още в дома на булката, тъй като е бил нетърпелив.

Сватбена торта

Сватбена торта

Персоналът на ресторанта изкарва сватбената торта под звуците на предварително уговорена музика. Младоженецът взима ножа, а булката хваща неговата ръка, като се смята, че това е първата съвместна работа, която младото семейство върши заедно. По традицията те трябва да отрежат толкова парчета, колкото деца желаят да имат. Младоженците може да поканят двойки, като ги захранят с парче от тортата с пожелание за скорошен брак.

Танци и игри

Танци и игри

След като младоженците изпълнят всички ритуали е време за купон до зори с много танци и подходящи игри, които мога да препоръчам.

Магия, свързаност, любов

Сватбеното тържество отразява съкровените копнежи и нагласи на младоженците. Независимо дали ще бъде пищно и впечатляващо, или семпло и стилно, то може да протече като вълшебна приказка.

С избора на професионален и коректен дисководещ си гарантирате спокоен, весел и паметен празник, а за Вас остава да сте очарователни и усмихнати и да се радвате на незабравимите мигове с гостите си.

Аз ще Ви помогна да се отпуснете и потопите във вълшебството на този важен ден, както и да не се притеснявате за нищо, а просто да се забавлявате и празнувате от сърце.

Незабравим е мигът, в който танцувате първия сватбен танц с любимия Ви като семейство. Доверявайки се на професионалист, този вълшебен момент и още много такива по време на цялото тържество са гарантирани, а споменът за веселия празник ще изниква още по-ярко в съзнанието Ви.

 

Научете повече за

допълнителните

услуги

Парти осветление

Машина за тежък дим

Бездимни фонтани

LED CO2 пистолети

You May Also Like…

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

0 Comments